Velg en side

Bystranda i Málaga heter Malagueta, en lang flott promenade langs havet som går østover fra sentrum. En liten times spasertur fra moloen inne ved havnebassenget så er du ute i et koselig område som heter Pedregalejo, et av mine favorittsteder her i Málaga. Her er stemningen ikke lenger storbyaktig, folk går saktere her ute og strandrestaurantene er litt mer laidback. Jeg tok denne turen for et par dager siden og hadde pakket med meg ei god bok, litt solkrem og et sjal til å sitte på eller ta rundt meg, alt etter behov. Det siste ble det ikke behov for, hadde jeg visst hvor varmt og deilig det skulle bli denne dagen så hadde jeg tatt på meg min lyseste sommerkjole…

Jeg dro bortover i god tid før lunsj, jeg hadde bestemt meg for å spise der ute etter en lang og fin spasertur. Stranda er jo ganske tom på formiddagen på denne tiden av året, ingen solsenger er satt ut ennå og stranda bærer litt preg av at det jobbes med påfylling av sand etter vinterens herjinger. Det er jo under to måneder til påskeferien så da er strandsesongen i full gang her nede. Langs hele promenaden ligger det strandrestauranter med passe mellomrom, de såkalte «Chiringuitos». Noen av dem ble bygd på 1960-tallet og ser litt gammelmodige og koselige ut og andre har kommet til etter hvert eller hatt en «extreme makeover» de siste årene, sånn som Chriringuito OASIS. Jeg stoppet ikke innom denne på min vei denne dagen, jeg ville gå helt til enden av stranda før jeg satte meg ned for å ta noe kaldt å drikke.

Det ble varmere og varmere jo mer jeg nærmet meg Pedregalejo, og endelig kunne jeg skimte et av mine absolutte favorittsteder langs denne promenaden helt der ute i enden, det gamle badeanlegget som ligger helt nede ved sjøen og har det flotte navnet «Parque Balneario de Nuestra Señora del Carmen». Det mer enn 100 år gamle anlegget som var et veldig innovativt prosjekt da de åpnet dørene i 1918 har beholdt sin sjarm, men i dagslys så ser man jo tydelig at tidens tann har tæret på fasadene og omgivelsene. Det er sterke krefter i byen som nå ønsker å sette fart i en totaloppussing her, men inntil videre er det faktisk litt deilig å være et sted der ikke alt er topp standard og elegant fra topp til tå…jeg får alltid en god følelse når jeg er her og det er det eneste stedet her på kysten som faktisk minner meg veldig om Cuba. Vil du se flere bilder og lese litt mer om stedets historie kan du gå inn her: http://elbalneariomalaga.com/

 

Skulle du selv få lyst å bestille bord her ute neste gang du er i Málaga så vil jeg anbefale å reservere bord hvis du vil ut der i helgene. Det er også live musikk der lørdag- og søndag ettermiddag, så da er det jo ekstra god stemning.

Jeg satt meg ned her en halvtimes tid med ei iskald øl før jeg satte kursen videre til selve stranda i Pedregalejo. Her ligger det små murhus i alle farger langs promenaden, og mange av dem er nå gjort om til små restauranter som alle har en gammel fiskebåt parkert godt oppe på stranden som fungerer som grill. Som tidligere nevnt, her er det en rolig og avslappet atmosfære og et perfekt sted å tilbringe en ettermiddag med ei god bok i sola.

Jeg fant en ny liten restaurant denne dagen, midt på promenaden i sola. Den het Molabassa og viste seg å være et godt valg. De hadde en rikholdig meny, jeg hadde allerede bestemt meg for at jeg skulle ha mine favorittskjell Almejas, men så måtte jeg teste de fristende vietnamesiske vårrullene de på nabobordet allerede hadde fått servert  Og det angret jeg ikke på… Begge rettene var like gode og det var en deilig atmosfære på dette stedet. Jeg var innom en tur i restauranten for et naturlig ærend da jeg fikk øye på denne plakaten med en tekst som traff meg godt…det er jo akkurat det dette livet handler om, vi kan ikke surfe alle bølgene av verken følelser eller andre ting som kommer vår vei!

  

 

Jeg ble sittende lenge på den turkise stolen på Molabassa. Jeg pratet litt med folk som gikk forbi med fine hunder og ikke fullt så fine hunder, det er noe med meg og hunder… Ja, skal jeg en gang bosette meg for godt her nede på kysten så ser jeg ikke bort fra at jeg også skal gå mine daglige turer langs strandpromenaden med en hund – bedre selskap skal vi lete lenge etter i dette livet 🙂

Da går jeg snart ut til en ny dag i denne fine byen, hvor veien går i dag aner jeg ikke…men at det blir en fin dag er jeg ganske sikker på!

Solhilsen fra Linda i Málaga 🙂

error

Liker du bloggen min? Setter pris på deling :)