Velg en side

I går våknet vi opp til godt over 30 grader, strålende sol og knall blå himmel…helt herlig! Og vi hadde jo snakket om å teste ut noen av de nye restaurantene i området her vi bor,  så da det ble tid for lunsj litt utpå dagen falt valget på en helt nyåpnet streetfood Thai-restaurant som heter Pitaya. Lokalet er veldig enkelt innredet og det første som lyste mot oss var denne morsomme tavlen ved siden av den lille matbutikken de hadde innstallert. For min kjære var dette valget midt i blinken, han elsker alt som kan spises med pinner og ha en mengde soyasaus på…og er det veldig spicy i tillegg så kan det ikke bli bedre!

Menyen var som på de fleste Thai-restauranter og konseptet var enkelt. Man måtte gå til disken og bestille og betale og vi skjønte at dette også var en veldig  populær plass for å kjøpe take-away. På drikkemenyen fant vi alt fra de ulike typer spansk og lokalt øl til den klassiske Singha samt kinesiske ølmerker. Vi valgte Thai hele veien så det ble to iskalde Singha og tankene gikk tilbake til gode måltider på stranda i Thailand der vi ferierte en del for mange år siden. Så da fikk vi litt mimring på kjøpet denne lunsjen 🙂 Maten vi valgte var tradisjonell men veldig god og rimelig. Jeg valgte en variant med kylling og stekt ananas m. grønnsaker og ris og Olav valgte en Thai-biff, ekstra spicy…og det fikk han! Det var dessverre ikke aircon i denne lille restauranten, så varmen og en god dose chili gjorde det ganske hett der en stund.  I etterkant har jeg funnet ut at restauranten er en av mange i en kjede som finnes flere steder i Spania og andre land i Europa. Den første her i Málaga åpnet i januar og der vi var i går var det nyeste tilskuddet.

 

Det er rart å tenke på hvilken utvikling denne byen har hatt de siste årene når det kommer til mattilbud. Tidligere var det stort sett middelhavsmat og tapas i alle varianter man fikk uansett hvor man satte seg ned, men nå finnes det aller meste og asiatisk mat er blitt en slager også her.

Etter denne gode lunsjen var det tid for litt byvandring før jeg endte på ei solseng nede på bystranda. Med ei god bok og musikk på øret, noen deilige forfriskende bad og mye kaldt vann på flaske var det ikke noe problem å ha det fint selv om gradestokken krøp opp mot 35 grader. Det var en deilig bris på stranda og folk ligger faktisk der nede til 9-10 på kvelden i disse dager.

Vi avsluttet kvelden med en liten tur ut i
10-tiden og endte på nok en asisatisk restaurant for et lite kveldsmåltid. Denne gangen gikk vi målrettet oppover Calle Carretería til SOCA, en 3-4 minutters gåtur hjemmefra, der vi har vært noen ganger før. Vi fant oss et bord ute på gata og bestilte en smårett hver. Spesialtitetene her er fra det japanske kjøkken, men de har også innslag av kinesisk, vietnamesisk, middelhavsmat  og til og med Ceviche fra Perú. Mens min Kina-glade mann valgte seg Dumplings tok jeg en sushivariant med laks, smøreost og mango, fantastisk godt alt sammen. Her smelter maten på tunga, servicen er upåklagelig og det er alltid en god atmosfære.

Så dagens anbefaling hvis du er i Málaga og vil spise asiatisk med stil – SOCA!  Det vil du neppe angre på… https://restaurantesoca.es/

Da gleder vi oss til nok en strålende dag her i Málaga! Hører fra hjemmefronten at sommeren har tatt en pause, men det er jo Palmesus til helgen så da titter nok sola fram igjen!

Ha en fin dag!

Hasta la vista fra Málaga! 🙂

 

 

error

Liker du bloggen min? Setter pris på deling :)