Velg en side

I går var det den spanske nasjonaldagen, dagen der de feirer jomfruen Pilar, Guardia Civil og Colombus sin «oppdagelse» og videre kolonisering av Latin Amerika…så som de fleste sikkert skjønner er ikke dette en dag for feiring på den andre siden av Atlanterhavet!
Her feirer de ikke med glade barn i tog, iskrem og flagg sånn som vi feirer vår nasjonaldag, men mer som en militær oppvisning med parader og hornmusikk, ispedd noen hellige Maria´er og kirkeklokker. Men alle butikkene er stengt og folk kaller det for «fiesta» som betyr fest! Selv er jeg ikke så begeistret for verken trompeter eller annen hornmusikk, så derfor dro jeg på stranda. Men selv der finner man jomfruer som tilbes midt på promenaden, men det gjelder hele året. Denne fine jomfruen med masse friske blomster rundt står midt på strandpromenaden på vestsiden av Málaga by, og selv joggere som løper forbi gjør korsets tegn og forsegler et kyss til hjertet når de passerer henne. Det er jo faktisk litt søtt!

Å feire Spanias nasjonaldag på stranda var en god beslutning. Der var det «business as usual» med deilige dufter fra alle Chiringuitos rundt lunsjtid, og i går lot jeg meg friste til å ta mine absolutte favoritter til lunsj, gambas pil-pil og almejas. Jeg klarte ikke å bestemme meg så det ble begge to Rekene ble spist opp og brødet dyppet i den gode oljen med masse hvitløk og chili, men noen av skjellene måtte jeg la ligge igjen. Har du ikke prøvd disse rettene så bør du bare bestille deg en flybillett og komme deg ned hit så fort som mulig. Du vil ikke angre!

Ja sånn går nu dagane her i sør…ikke det verste livet hvis du spør meg. I går kveld, etter min deilige nasjonaldag på stranda, gikk jeg ut en tur på byen med en av mine språkelever som nå har blitt ei god venninne. Mette gikk et par kveldskurs hjemme hos meg i Kristiansand, men hun ville lære mer…og det fort! Så hun var ikke snauere enn at hun kastet seg ut i det, tok 2 måneders permisjon fra jobben og meldte seg på et 2 måneders intensivt språkkurs på Picasso-instituttet her i Málaga. Kult!! Så nå går det i gloser, verbbøyninger, mye frustrasjon men også mye glede over å stadig lære noe nytt – det er mye å ta tak i når man skal lære et helt nytt språk. Men, det aller viktigste er å beholde gleden over det å lære og være interessert i hele pakken som det innebærer, og der er Mette best i klassen! Hun gir seg ikke og lever nå ut sin indre señorita som hun selv sier! Jeg heier på alle som gjør som Mette, har du lyst til å gjøre noe i livet og det ikke går ut over noe eller noen…så gjør det!

Og med det avslutter jeg dagens blogginnlegg med disse visdomsordene…

Nå ble kanskje ble du også inspirert til å gjøre noe du har tenkt på en stund? Just do it!

Saludos fra Linda på Costa del Sol  

error

Liker du bloggen min? Setter pris på deling :)