Velg en side

Ta på deg gode sko og ta med ei vannflaske (og kanskje ei champagneflaske)  før du begir deg på morgentur opp til Gibralfaro, utsiktspunktet som ligger på en høyde ca.130 m.o.h. bak selve bysentrum. Dette er en fantastisk start på dagen, og for dere som er i Málaga for første gang er det en perfekt måte å se byen fra høyden og få et overblikk over strender, bysentrum, havnen og alt det andre byen har å by på. Er du en morgenfugl så ta gjerne turen før solen har stått opp, da får du med deg soloppgangen på vei opp til toppen sånn som på bildet her.

Gibralfaro er et arabisk ord som betyr noe sånt som fyret på fjellet eller fjellet med fyret..og dette har vært et viktig sted for både fønikerne som inntok denne delen av Spania mange århundrer f. Kr. og for maurerne da de erobret området på 700-tallet e.Kr. Innimellom disse to epokene var både grekerne, romerne, vandalene og vest-goterne innom og både bygde opp og rev ned, men det er en annen historie.
Festningsverket Alcazaba er i dag en av Málagas største severdigheter og det bestod i sin storhetstid av over 100 tårn og moskeer. Borgkomplekset fungerte også som palass, og det ble oppført på 900-tallet på ruinene av fønisiske og romerske festningsanlegg. Det hersker et malerisk virvar av patioer og blomstrende hager innenfor de tykke murene. I 1487 feiret de kristne gjenerobringen  av Málaga med en stor messe her oppe og i nyere tid har det blitt bygget et flott Paradorhotell her oppe på høyden som har fått navnet Parador de Gibralfaro. Begge disse bildene har jeg tatt fra plassen utenfor hotellet, og her kan man selvfølgelig kombinere foto-stoppet med å ta en kopp kaffe eller noe kaldt på hotellets terrasse.

 

 

Gibralfaro er også stedet å feire spesielle anledninger eller bare at man er på ferie og feirer livet!
Selv feiret jeg og venninnene mine 50-årsdagene våre her i Málaga, og da var den første morgenen en obligatorisk tur til toppen av Gibralfaro. Vi hadde med oss ei vannflaske hver, men i tillegg hadde vi med oss litt bobler for å feire oss selv og få en sprudlende start på dagen…og det ble det!

Og det beste av alt, denne utflukten er helt gratis og alltid åpen! Hvis du vil inn i den gamle arabiske festningen (hvor det er fint lite å se) så må du ut med noen Euro, men ellers kan du gå opp og ned de ulike veiene som fører til toppen helt gratis! For de som ikke klarer å gå i trapper så kan man også komme seg opp hit med buss nr. 35 som går fra bysentrum eller man kan ta en sightseeingtur med den røde dobbeldekkeren (turistbussen) og hoppe av her oppe for så å hoppe på en annen når man vil ned igjen.

Ha en fin tur og nyt Málaga fra Gibralfaro!

Saludos de Linda

 

 

error

Liker du bloggen min? Setter pris på deling :)