Velg en side

Vi kom nettopp hjem fra sommerens siste tur til Málaga, en litt impulsiv tur der vi dro ned for å fikse og ordne litt i leiligheten etter at noe oppussing og oppgradering var ferdig. Det ble heldigvis tid til å kose seg litt også, vi traff venner på vin og pink gin og fikk testet ut noen nye restauranter som har poppet opp i nærheten i de siste månedene. En av disse heter «Perro Viejo» som betyr «Gammel Hund»?!? – og den kan absolutt anbefales. De har en spennende meny og selve lokalet er kjempeflott, og stemningen og servicen likeså. Restaurantens slagord som du finner på både serviettene og på ryggen til servitørene er: «Tu hogar fuera de casa» betyr noe sånt som «Ditt hjem utenfor hjemmet» – og om ikke vi følte det akkurat sånn, så hadde vi i allefall en veldig koselig kveld her.

 

Men skal jeg velge meg mitt beste mat-øyeblikk i løpet av disse dagene, ja da havner jeg på Chiringuito Gutierrez igjen og igjen, midt på stranda vest for byen. Her sitter vi med tærne i sanda, havet slår inn mot stranda noen få meter unna, det lukter nygrillet fisk og alt er veldig easy 🙂 Dette er en chiringuito som har hvite duker og tøyservietter, vi får iskald drikke i kjøler og rene fine glass. Servitørene jobber som gale i varmen men beholder glimtet i øyet og har alltid en god anbefaling å komme med. Som regel ender vi opp med dagens fisk, en eller to skalldyrretter og kanskje en husets salat. Porsjonene er rause og det smaker alltid godt, så her er det Rema 1000 sitt gode gamle slagord som gjelder…for det er jo ofte sånn, at det enkle er ofte det aller, aller beste.

Vi skal tilbake til Málaga igjen i løpet av noen måneder og da vender vi garantert tilbake til gjengen på chiringuitoen minst en av dagene…jeg gleder meg allerede til smaken av coquinas og gambas pil-pil. Men akkurat nå synes jeg det var deilig å komme hjem til normale temperaturer igjen, 40 grader er for varmt for meg…og Málaga driver nå å forberede sin store festuke, La Feria de Málaga, mens temperaturene er ventet å stige ytterligere. Jeg kommer tilbake til denne store festen en av de nærmeste dagene, da er det klart for» La Vida Loca» i Málaga!

Sommerhilsen fra Linda

error

Liker du bloggen min? Setter pris på deling :)