Velg en side

Ja,  du hørte riktig…Costa del Sol har fått tilnavnet Costa del Golf de siste årene. Det er faktisk så mange som nærmere 70 golfbaner i drift langs den spanske solkysten, og med muligheter for å golfe 12 måneder i året så er dette blitt en stor del av turistmaskinen her på kysten. Er du glad i å spille golf eller har du lyst å begynne?  Se denne lille filmen og du vil garantert tenke at dette er stedet å legge neste aktive ferie med golfbagen på rullebåndet for innsjekket spesialbaggasje.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=36&v=TtdehSYpcuQ

Fra Nerja i øst til Manilva i vest ligger golfbanene som perler på en snor og innbyr til uforglemmelige golfopplevelser for dem som er hektet på denne idretten. Hemmeligheten er ikke bare praktfulle golfanlegg, men også at Solkysten kan skilte med en utrolig værstatistikk, rundt 320 soldager og årlig gjennomsnittstemperatur rundt 20 grader. Mens golfere flest legger bort golfkøllene når det norske høstregnet setter inn og først finner dem frem igjen når vårsola smelter snø og tiner opp gress og baner, spiller titusenvis av fastboende og tilreisende golf på Costa del Sol hele året rundt. For større samling av golfbaner enn her, skal du lete lenge etter! Til sammen finnes det nesten 70 golfanlegg i hele den sørspanske Andalucía-regionen. Fire baner er dessuten rangert blant de ti beste i hele Europa. Når erfarne golfere snakker om Valderrama, Sotogrande, San Roque, Los Naranjos, Rio Real, og Las Brisas blir de gjerne drømmende i blikket.

I tillegg har Solkysten har Europas eneste nattgolfbane: La Dama de Noche, ( som oversatt til engelsk betyr “Lady of the Night”) er den første 24-timers golfbanen som noensinne er blitt åpnet i Europa, og er et must for alle som har lyst til å spille golf på de rareste tidpunktene av døgnet. Golfbanenes lysanlegg er konstruert for å gi dagslyskvalitet med maksimal synlighet. Den 9-hulls, 72-par banen ble bygget i 1991 og ligger i nærheten av tettstedet Puerto Banús.

Stadig flere av de store internasjonale golfturneringene er blitt spilt på de berømte banene her nede,  blant annet Ryder Cup og World Championship. Det finnes også mange golfskoler og kurstilbud som tiltrekker seg amatører i forskjellig alder og med forskjellig tykkelse på lommeboka fra hele Europa. Costa del Sol er og blir et paradis for golfere!

Nå tenker kanskje mange at jeg er en erfaren golfer med et imponerende lavt handicap, men neida…min erfaring fra golfbanen kan kun relateres til idrett valgfag på ungdomsskolen og et par besøk på noen snobbete lounger som tilfeldigvis befant seg i forbindelse med en golfbane her nede på Solkysten. Men, jeg har faktisk planer om å ta det grønne kortet etterhvert, sånn at dette kan bli noe jeg skal drive med på mine litt eldre dager da jeg forhåpentligvis vil bli boende lange perioder i mitt kjære Málaga.

Og er du i selve Málaga by så er den nærmeste banen beliggende inne i et Parador-kompleks – https://www.parador.es/en/paradores/parador-de-malaga-golf – da har du hotel, golfbane og strand i ett 🙂 Og vil du heller bo inne i byen og ta med deg golfbagen for å slå ihjel noen timer på banen, så er du kun en 10 minutters taxitur unna.

Vel, da ble dette faktisk det første blogginnlegget mitt som handler om sport, men antakeligvis ikke det siste 🙂

 

Ønsker alle en fin og sporty dag!

 

Sportslig hilsen Linda 🙂

 

 

error

Liker du bloggen min? Setter pris på deling :)