Velg en side

Påsken er over for noen uker siden, gatene er vasket og skrubbet for stearin og alle helgener er satt inn igjen i sine store garasjer der de kan hvile til neste store feiring. Men nå er det nok en høytid som står for døren i Málaga. Når vi kommer til mai er det klart for den store turistsesongen som skal vare til langt utpå høsten. Nå som pandemien slipper taket og restriksjoner er på vei til å fases helt ut så er det grunn til å tro at dette blir en hektisk sesong, preget av stor optimisme for alle som jobber i turistnæringen.

Jeg gleder meg vilt til å dra ned ei ukes tid i mai, og senere i juni…og kanskje i juli 🙂 Og noe av det jeg liker aller best når jeg er i en by som Málaga er å finne en fin takterrasse for å få litt oversikt, litt luft og ikke minst en PINK GIN! Da jeg begynte å reise til Málaga for 20 år siden var det ikke mange takterrasser å velge mellom, men nå popper de opp både her og der…så her kommer det en takterrasseguide med mine favoritter.

En sikker vinner er takterrassen «The Top»Hotel Molina Larios, med utsikt mot både havet, byen og fjellene med den arabiske bymuren som slynger seg opp til toppen av fjellet Gibralfaro og festningen. Men det mest i øyenfallende er nok nærheten til Málagas stolte katedral som ruver i bakgrunnen. Denne takterrassen går over to etasjer, den nederste har en egen liten restaurant som jeg ofte har bestilt for grupper som ønsker litt tapas sammen med drikke. Her kan man sitte for seg selv og dette passer perfekt hvis man ønsker litt privatliv for en time eller to. Den øverste etasjen har den flotteste utsikten og der er baren som lager nydelige pink gins med jordbær som er forvandlet til roser. Det finnes også et lite basseng her oppe hvis man ønsker å kjøle seg ned i sommervarmen.

En annen takterrasse jeg liker veldig godt befinner seg på toppen av Málaga Premium Hotel, i Calle San Juan. Dette hotellet ligger 3-4 minutters gange fra der jeg bor, noe som gjør at dette ofte blir siste stopp på vei hjem etter en hyggelig middag på byen. Der oppe på takterrassen, i en stille del av gamlebyen, er det fantastisk å avslutte kvelden. Når man sitter på et av bordene helt ytterst på terrassen så kan man nesten ta på kirketårnet som ligger tett inntil hotellet.
For noen år siden var jeg her med en gjeng norske venninner og da havnet vi midt oppi en lansering for et nytt pink gin merke, for en lykke! Det var stor stemning og rosa drinker til alle:-)

En av de eldste takterrassene i byen finner man på taket av AC Hotel Malaga Palacio, 15 etasjer over bakken med en fantastisk utsikt i alle retninger. Mange mener at dette er den beste takterrassen og klientellet her er litt eldre enn på mange av de andre. Her finner du et ganske stort basseng og både baren og restauranten er åpen hver dag fra kl.12.00. Det er også en fin innendørs restaurant med panoramautsikt her oppe, så her er det fint uansett værforhold. Dette er også den eneste baren som tar inngangspenger. Man må kjøpe en billett nede i hotellresepsjonen som koster 8-10  Euro, men den kan du bruke på en drink i baren når du kommer opp.

 

En annen storfavoritt er terrassen på toppen av Hotel Room Mate Valeria som ligger ved inngangen til SOHO ved Plaza la Marina. Dette er en av de aller beste terrassene som byr på gode drinker og en helt fantastisk utsikt over by og hav. Her finnes det også solsenger og et lite basseng for hotellets gjester, men selve takterrassen er åpen for alle. Disse bildene er fra en fin sommerkveld for noen år siden – og noen jeg kjenner fikk rykninger i dansefoten utpå kvelden…

Nå kjenner jeg for alvor  at jeg virkelig gleder meg til å komme ned igjen til Málaga snart – og er du i nærheten så vet du hvor det er stor sannsynlighet for å treffe meg:-)

Hasta la vista fra Linda

error

Liker du bloggen min? Setter pris på deling :)