Velg en side

Andalucía – Costa del Sol – Málaga…hva er hva? Mange har ikke helt oversikten over hva som hører sammen her… Mange tenker kanskje på flamenco, tyrefekting, turisme, paraplydrinker og oliven…

Andalucía er den sydligste og en av de største av Spanias 17 selvstyrte regioner. Andalucías hovedstad, samt den største byen i regionen, heter Sevilla og er kjent for sine fantastiske påskeprosesjoner, verdens 3. største katedral og sin fyrrige «Feria de Sevilla» hvert år i april. Costa del Sol er den lange kysten som strekker seg vestover langs Middelhavet fra Nerja som ligger en times kjøring østover for Málaga til Gibraltar. Langs denne kysten finner vi kjente byer som Málaga (Costa del Sols hovedstad), Torremolinos, Fuengirola, Marbella, Puerto Banus og  Estepona for å nevne noen. Andalucía har i tillegg til en lang kystlinje mange og høye fjellpartier, de berømte andalusiske sletter, byene Granada og Córdoba i innlandet som er kjent for sine mauriske monumenter  «La Alhambra» og «La Mezquita de Córdoba» , «los pueblos blancos» som er de hvite landsbyene som klamrer seg fast langs kysten og oppi fjellene, fantastiske nasjonalparker og veldig mye mer. I dag er turismen den fremste inntektskilden i Andalucía, men det er fremdeles mange som lever av jordbruk og fiske. Jeg leste nettopp at Andalucía produserer en fjerdedel av all verdens olivenolje, og når man kjører innover i landet så skjønner man fort hvorfor de kommer opp i sånne mengder. Ellers dyrkes jo det meste av frukt og grønnsaker, mandler, honning, og nå etterhvert mer og mer druer til vinproduksjon i denne regionen. Costa del Sol bestod jo tidligere av mange fiskelandsbyer og fremdeles livnærer mange seg av å drive med fiske. Costa del Sol har i de siste årene fått et nytt tilnavn, Costa del Golf. Det er i dag ca. 70 golfbaner i drift langs denne kyststripen, et populært aktivitetstilbud for både turister og fastboende som kan benyttes hele året rundt på grunn av det milde og gode klimaet.

Denne bloggen handler jo primært om Málaga, min favorittby i Spania…og jeg er helt enig i beskrivelsen som blir gitt i helgens artikkel i Dagbladet. Málaga er «Solkystens kinderegg» sier Dagbladets journalist Tormod Brenna i denne artikkelen og presiserer at du i tillegg til å få alt en syden-destinasjon har så finner du også historie, kunst & kultur, god mat og følelsen av å være i en storby…hva mer kan man ønske seg?

En av mine spanske favorittartister, Chambao,  laget denne musikken til en reklamefilm for Andalucía for et par år siden. Len deg tilbake og la deg begeistre av noe av det Andalucía har å by på:

Her på filmen ser du bilder fra mange av de kjente og mer ukjente landskapene og byene i regionen. Mange drar sikkert kjensel på Alhambra, den berømte broen i Ronda og moskeen i Córdoba, men jeg vil etterhvert prøve å presentere mange av de utfluktsmålene jeg synes du som besøkene til Andalucía bør prøve å få med deg på et av dine besøk her nede.

Hasta la vista fra Linda!

 

error

Liker du bloggen min? Setter pris på deling :)