Velg en side

Ferietid er det samme som å ikke sette alarmen på klokka og ikke ha et spesielt skjema for når, hvor eller hva man skal spise. Det er ikke alltid like lett når man er vant til faste rutiner, men i går prøvde vi å bare drive dank i Málaga…og vi fikk det ganske greit til 🙂
Etter en lang morgen med flere kopper kaffe, litt sjekking av mail og pakke ut det siste fra kofferter så vandret vi ut i heten uten noe mål eller mening. Det ligger ei gate rett bak der vi bor som heter Calle Carretería, den er ikke spesielt vakker eller kjent for noe spesielt, men det skjer mange spennende ting her nå da det nylig ble kjent at denne gaten skal bli gågate innen et år eller tre. Så på vår morgentur i går fant vi den ene kule frokostrestauranten og nyåpningen etter den andre. Vi endte uansett opp på min favorittplass , Brunch It, og bestilte hver vår deilige frokost.

 

Gode og mette tuslet vi videre rundt i bakgatene og endte etterhvert opp i den delen av gamlebyen som har masse turister som flokker seg rundt severdigeter som Picasso-museet, katedralen og flere av de tingene som står i Málaga-guiden. Vi gikk videre nedover mot Plaza Marina og utover på den flotte, hvite promenaden langs sjøen som leder mot moloen, Muelle 1. Jeg tror jeg må foreslå for politikerne hjemme i Kristiansand at de må ta seg en studietur til Málaga nå som det er så mye snakk om flytting av containerhavn og lage det fint for byens innbyggere og gjester, for her kan de plukke opp et par gode tips. For det første er det rent og pent over alt i tillegg til at det er innbydende og lekkert, og kanskje viktigst av alt nå i sommerheten – det er avkjølende og svalt å gå her. Vi satte oss ned på en av de fine restaurantene og bestilte hver vår duggfriske øl som ble til to, mens vi betraktet folkelivet.

Ferden gikk videre ned til moloen, Muelle 1, som er Málagas svar på Aker Brygge…her finner du massevis av restauranter, en del butikker, iskremsjapper, båthavn, kunstmuseet Centre Pompidou og et yrende folkeliv stort sett hele året. Restauranttilbudet er mangfoldig her ute, du finner alt fra Burger King til JCG som er en berømt Michelinstjernerestaurant. På baksiden av selve moloen finner du bystranda Malagueta og der gikk vår ferd videre i går. Dette er bystranda i Málaga og den er populær blant både de lokale og de tilreisende. Man kan leie solsenger og parasoller på flere soner av stranda, men spanjolene har som regel med seg alt de trenger så det er store områder der man kan rigge seg til som man selv ønsker. Og langs hele stranda ligger det restauranter som kalles Chiringuitos der fersk sjømat står på menyen og ligger på de store utegrillene hver dag. Det lukter fantastisk når man kommer ned hit i 1-2 tiden som er den tiden de fleste spanjolenbe spiser sitt hovedmåltid – el almuerzo. Vi var jo litt sene med frokosten så vi drøyde det til litt lenger utpå ettermiddagen, og da var det fremdeles ventetid for å få bord på Chiringuito Malagueta som var den vi havnet på i går. Men det viste seg å være et godt valg, dagens fisk som var en grillet Dorada smakte helt fortreffelig. Middelhavskost på sitt aller beste sier nå jeg…

Ettermiddagen ble tilbragt på stranda med ei god bok, flere avkjølende bad og intens smøring der sola slapp til. Mobilen gikk tom for batteri og det gjorde jeg også der jeg lå og døste i ettermiddagssola, men det er jo det som er hele poenget med ferie…vi skal lade oss opp på nytt og ta dagen og livet som det kommer. Så det har jeg tenkt å fortsette med i dag , men jeg har en plan for dagen og det er å sjekke ut en av de nye restaurantene i gata bak oss – og er jeg fornøyd så kan du lese om det her i morgen eller en annen dag.

Ha en strålende dag der du befinner deg!

Saludos de Málaga 🙂

error

Liker du bloggen min? Setter pris på deling :)